Haziran 29, 2012

bu bir mabel yazısıdır


yaşamın boyunca sana her yönden hitap eden insan evladı varsa dünya bir beden daha büyür gözünde.
ve o insan evladına mabel adı verilir. mabel'in hem iç gıdıklayan hem de "ve" bağlacıyla kurduğu anlaşılması zor uzun betimlemeleri en can alıcı özelliğidir.

bkz: en çokta seni ne zamanları en çok içime çekip damarlarımda akıtıyorum biliyor musun? hayat çok pis zumzuklarla yanaşıyor ya bize hani anne çimçiği gibi... herkesin içinde onaylanmayan bir tavır sergilediğinde ve sen o boku yedikten sonra hala annenin menzilindeysen o kadrajdan pişkinlikle kaçmayı başarmalısın ki bu gerçektende zordur -o kol sana ne yapar ne der uzanır- ve kolların devamındaki o 5 uzantının 3 ü öle bi işbirliği yapar ki senin baldır kısmını muhtemelen ya da çok sinsice yapılması gerektiği için o anne canisi tarafından o bölge bi zatihi ayarlanır ve uygulanır. sen ne renk verebilirsin ne de 2-3 dakka soluk alabilirsin ve bize "Keske hayattaki en acı anlarımız bi anne çimçiği kadar trajikomik olsa" dedirttiği anlar "Offf Allahım..." deyip sabır çektiğimde aklıma sen düşersin.

***
böylesi mabel'e onun diliyle denilecek tek bir cümle vardır:
özetle şu bol virajlı zamanlarda bayağı lüks ve huzurlu bir dinlenme tesisi olduğun için ve hayatımın favori insan statüsünde yer aldığın için ve sevilesi öpülesi yenilesi olduğun zamanlarda senle olup sensiz geçen günlerin böyle çıban gibi her bir yerime battığı anlarda canımın bir parçası eksik yanım olduğun için teşekkür ederim. iyi ki iç'tesin ;)

Hiç yorum yok: