Temmuz 23, 2011

bir Amy Winehouse vakası


kız koridorda hoparlör üzerinden sevgilisiyle konuşur.

k: yaa inanmıyorum bu nasıl oldu? şoktayım şu an.
e: neye inanamadığını bi bilsem aşkım.
k: dünya sallandı. sen bilmiyo musun yaaa?
e: nee? deprem mi olmuş, iyi misin sen?
k: yaa Utkan iyi olmasam şu an konuşur muyduk. hem keşke deprem burda olsaydı.. gökyüzünde olmuş deprem. bi yıldız kaydı..
e: inan anlamıyorum.
k: ölmüş yaa ölmüş Amy ölmüş.
e: ha duydum onu. öyle desene kızım. dünya turunu kaldıramamış senin yıldız. göklerde olmaya alışkın ya. yer çarpmıştır onu ahahaha :D hem herkes ölecek bir gün.nesine inanamadın?
k: ya sana inanamıyorum yaa.. 5yıllık ilişkimiz boyunca da inanamadım. duygusal boşluktayım şu an. Amy'i kaybetmişim dediğine bak. beni bi kez olsun anlamayacaksın değil mi. tamam arama beni bi daha.kalpsiz...
e:...(ses yok)
k: cevap versene.
e: ya inanamıyorum bu nasıl oldu? şoktayım şu an.
k: sen benimle dalga mı geçiyosun ha?
e: lan asıl sen benimle dalga mı geçiyon. ölmüş gitmiş kadın. ölü haliyle 5 yıllık ilişkimin içine etmeyi becerdi a.q helal olsun.kendine gelince de arama beni.kafadan kontak yaaa..
dıt dıt dıt dıt...

Kız Amy'nin şokunu atlatamazken, üstüne sevgilisinin tepkisine hayret ederken, bütün bunlar yetmezmiş gibi bana yakalanmış olmanın verdiği utanç içerisinde ağlayarak kapıyı çarpar ve:
"Amy AHH Amyy ne olacak şimdi?.. " diyerek hıçkırıklara boğulur. bense kahkahalara.. 
Kimbilebilirdi bir ölümün bir çiftin ilişkisi üzerine böyle bir sansasyon yaratacağını. =))
Ayrıca AMY WİNEHOUSE'e gelince evet öldüğünü öğreneli bir kaç saat oldu. Bazı şarkılarını severek dinlerim. Üzücü olansa ölümün trajik olmasıydı. Çünkü güzel olan bir şeyleri mahvedebilme yetisine sahip insan evladı. Bu ölüm de onun örneklerinden biri olsa gerek. Her neyse... Gitmek istediği yere gitti belki de. Şarkısında da söylediği gibi    " And I go back to black ..."

6 yorum:

ysfaky dedi ki...

Su testisi su yolunda kirilir. (Bkz: hıncal uluc)

guguk kuşu dedi ki...

amye kızıyorum kendine bahşedilmiş inanılmaz bir yetenekten insanları da mahrum ederek gitti. gerçi tabiki onun seçimi...ama kısacık yaşamını da pek güzel geçirdiği söylenmez.

beny dedi ki...

ysfaky- bana o adamdan cümlelerle gelme, yerli yersiz konuşan biri testisinin kırılması yakındır zira.
guguk kuşu- sana katılıyorum, her başa gelen şey kader değil. bazı şeyler tamamen bizim elimizde. eldekinin kıymetini bilmek temennisiyle ;)

beenmaya dedi ki...

ölüm. seçersin ya da gelir o seni bulur bilinmez. ama bilmediğimiz şeyler üzerine en çok yaptığımız şeydir fikir yürütmek. ha elbette fikir yürütebiliriz düşünce bunu gerektirir elbet ama yargılar ve öleni bir kere daha öldüren infazlar. oysa hangimiz kimi, ne kadar tanıyor ki? hangimiz neyi, ne kadar biliyor ki?

evet yazık oldu. böylesine bir ses, böylesine bir yeteneğin hayatını bu kadar erken kaybetmesi gerçekten yazık. tek diyebileceğim umarım bundan sonra en azından bir yanı aydınlıkta olsun...

beny dedi ki...

beenmaya'm- görünen köy hakkında bir şeyler söylersin; ama o görünen köyün sende uyandırdığı izlenimidir. fikir söylemek isteyen bunu yapar. görünen köydeki evlerin içini kim görebilir dışarıdan? evet hiç kimse. bu infaz etmeye girer. evin içiyle ilgili değildi söylediklerim. köşe yazılarında yazan türden de değildi. hayatı az da olsa önemsemeli insan. ben bunu söyledim. elindeki güzel şey her neyse; kalemi, sesi, mimiği...fark etmez yeteneği olsun olmasın aldığı nefesi aydınlık tutmaya çalışmalı. ölümden sonrası hayat gibidir. hayatında aydınlatmalı insan, hiç değilse bir mum yakmalı. nefesinle yakamadığın mumu nefessiz nasıl yakarsın ki...

nox dedi ki...

bazı ülkelerde tarih ay gün yıl şeklinde yazılır..
07232011 yada
07222011 vefat tarihi..
tersten okuyunca 11-22-27
tıpkı 1-2-3 der gibi

sanırım 27 için çabalamışsa
bunu da düşünmüş olabilir...
Ruhu huzur bulsun